i. a kedvezményezett neve: Gönczi Kereskedelmi, Fuvarozó, Szállítmányozó és Szolgáltató Kft.

ii. a fejlesztés tárgya, célja: Komplex beruházás a Gönczi Kft. soproni telephelyén

iii. a szerződött támogatás összege: 102 999 591 Ft

iv. a projekt tartalmának részletes bemutatása: A Gönczi Kft. 2015-től nyújt kifogástalan színvonalú, komplex raktározási szolgáltatásokat autó- és egyéb iparági partnereinek, az alábbi területen: Disztribúció, Track and trace lehetőség, Tömbös tárhely lehetőség, FIFO rendszerű kiszolgálás, Szakképzett raktáros csapat, Rövid és hosszú távú tárolás, Komplex logisztikai szolgáltatások, Rakodási lehetőség rámpáról és beltéren is, Konténerek ki-berakodása, kézi rakodással is. A vállalat évről évre megvalósuló fejlődési dinamikájának megfelelően, egyre több és nagyobb volumenű megbízást kap a raktározás tevekénységi körében is. Így a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez elengedhetetlenné válik a jelenlegi kapacitások bővítése.

A Sopronban megvalósuló fejlesztés során az Gönczi Kft. raktározási, tárolási technológiáját kívánja fejleszteni a következő projektelemekkel:

  1. 3570 nm raktárcsarnok építés
  2. Eszközbeszerzés keretében: MPB Jungheinrich soros állványrendszer beszerzése
  3. A CO2-lábnyom csökkentése érdekében kiépítésre kerül egy 3 nm sík napkollektor rendszer
  4. A komplex projekt során a vállalat Konfliktus kezelés tréninget is megvalósít.
  5. Illetve a projekt keretében „Munkavállalói értékelési rendszerek (pl.: elkötelezettségi-, elégedettségi-, teljesítmény értékelési rendszerek) kialakítása” tanácsadás valósul meg

A fejlesztés eredményeként bővül a vállalkozás raktárkapacitása és gépparkja, amely lehetővé teszi újabb megrendelők kiszolgálását, illetve a rugalmasabb kapacitáskihasználást. Ezek eredményeként egyértelműen javul a vállalkozás versenyképessége, növekszik az árbevétel és a bruttó hozzáadott érték.

v. a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.


Megújuló energia használatát célzó épületenergetikai fejlesztés a Gönczi Kft-nél:

Az Európai Unió és a Magyar Kormány finanszírozásával a Gönczi Kereskedelmi, Fuvarozó, Szállítmányozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 3,08 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson a Gazdasági és Innovációs Operatív Program keretében. Az 5,6 millió Forint összköltségvetésű projektből a vállalkozás működésével kapcsolatos általános (rezsi) költségek csökkentése, ezen belül is a villamos energia használat kiadásainak minimalizálása valósult meg napelemes rendszer telepítésével.

A projekt során a vállalkozás telephelyén telepítésre került egy napelemes rendszer, melynek névleges teljesítménye 16,875 kWp.

Projektadatok:

Kódszáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02698

Címe: Megújuló energia használatát célzó épületenergetikai fejlesztés a Gönczi Kft-nél

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt elszámolható összköltsége: 5.605.412 Ft

Szerződött támogatás összege: 3.082.976 Ft

Projekt megvalósításának kezdete: 2021.03.08.

Projekt fizikai befejezése: 2022.01.12.